CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 8 November 2012

PERJALANANKU

Harini blik k-el. Sbb aku x nak hadap result esok! cewah mcm klu blik kl laptop aku tinggal rumah kan.. mmg x la. nak x nak result kene usha gak kan esok! OMG! ALLAH... SABAU JELAH HADAPI DUGAAN. 
Anyway, blik kl sbb akak aku ckp nak pi jalan hari sabtu t. so oklah.yehaaaaaaaaa. aku blik kl naik ETS aka train. dri ipoh ke kl sentral, harganya 35 HINGGIT! wow bapak mahal.. aku rasa lebih afdal kalau beli kad pelajar utk dapatkan diskaun pelajar sebnyk 30% x silap aku.. sethun bayar rm 30 so appylah kalau korg kaki naik train! hohoi.
tiketku~ hewhewhew
KENAPA NAK NAIK TRAIN?? 
1) sbb aku x suka bas...
2) sbb bas ambil masa. kadang 3 jam.. thu x naik train ni perjalanan    
    die 2 jam je! sgt la jimat masa
3) sbb bas x da TANDAS! tandas dlm train ada. bila2 terasa nak  
    membuang x delah susah. mcm baskan klu nak terkencing kne  
    cari tempat persinggahan la suma bagai pastu kene berhenti dkt 
    10 min la.. haish x kenan eden. hohoho
ni tandas utk org kurang upaya. hoho
tandas die siap ada door bell~ haha x de la. hew
sinki yg kecil comel~
4) sbb seat die selesa. haritu aku naik bas T*********** x selesa 
    gila aku duduk. die bg tempat letak kepala kan,tp keras dan posisi 
    die terlalu atas, ke aku yg pendek?? haish pendek kata x 
    selesalah....aku x tipu
Dlm train ada meja sendiri~
kerusi x terlalu keras x terlalu lembut.
5) sbb aku boleh jalan2. yelah kadang2 buhsan jugak duduk ja. naik   
    train ni bleh jalan2 dri geraba ke gerabak! hehe. sbb tu aku suka! 
Nak duduk kat dlm tu utk 2 jam kene la ada media utk tatapan kan. so aku pun bwk la bekalan sendiri utk perjalanan
tu dia! ada la jugak dlm 8 hinggit melayang~
tgh2 perjalanan tu mcm2 cuaca ada panas terik dan hujan.. hohoho
seronok la jugak tgk perubahan cuaca
cuaca permulaan perjalanan..
kemudian panas terik. tutup guna tirai..
kemudian hujan lebat!
akhirnya aku tiba juga ke kl sentral. setelah 2 jam duduk dlm train akhirnya tiba juga. yehaaaa. 
ke k-el~!
serius perjalanan aku x tamat camtu ja. aku kena ke rumah akak aku dgn sendirinya. x da sapa nak amik di kl sentral. jadi aku kena naik monorail, ke hangtuah, kemudian di hangtuah aku kene beli tiket ke cempaka. pendek kata perjalanan die cam gini la.
kl sentral--->hangtuah---->cempaka
Mula2 sesat la jugak nak cari monorail, x paham aku kl sentral tu besar sgt! rupa2nya monorail tu dkt luar, jadi lari dan lari dan lari.. kenapa aku lari ekh?? haha metafora semata2 jalan laju ja.
Nak dijadikan cerita tgh aku odw ke cempaka, ada la satu mamat cino dlm uh, die tgur aku
mamat cino/mc : cantik kasut (sambil sentuh key chain kasut aku)   
                             mana beli?
aku: owh ni ayah sye beli, x ingat la die beli dkt mana.. (skrg baru 
        aku ingat bende tu china mari! hahah)

senyap kejap...dlm hati aku berkobar2 nak tnye,betul ke ni.. betul ke aku naik bende ni. da la aku tgk papan tanda die siap bercabang 2 pulak. haish asal ni. mmg la ada tanda ke taman cempaka tp de cabang ke seri petaling! 

aku: betul ke lrt ni ke cempaka?
mc: betul la..
aku: haish nasib betul. ni pertama kali naik lrt utk ke cempaka
mc: anak manja la tu~ (muka x puas hati)
aku: eh bukan la, sye nak ke rumah kakak sye tp x de org nak ambil 
        so kena gerak sendiri
mc: owh, sebenarnya lrt ni ke seri petaling....

DALAM HATI---->seriusly! aku da naik salah ke! shoot aku kene turun ke ni.. STRESS AKU! haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mc: main saja! hehe 
aku: eh awak jgn tipu boleh x takut sye! (berani tui mamat cino ni! 
        hahah)

So bnyk bende la berbual dgn mamat cino ni. Siap x caya umo aku 20 thun. eh ke nak amik hati?? hahah lantak la. Nasib da tolong aku, tima kasih bnyk2 lah! Da la aku sgt bertuah harini sbb tiap kali aku nak naik, lrt tu mesti da tersedia ada. hewhew. 
LUCKY! SIAP DPT BANTUAN ORG LAGI. heeeeee aku selamat sampai ke cempaka! yehaaaaaa 
TIMA KASIH UTK PERJALANAN HARINI! ALHAMDULILLAH SELAMAT SAMPAI! 

No comments:

Post a Comment