CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 24 September 2013

KEPADA FARIHA ZAINAL

adoi lamanya tidak kuisi blog ini. mcm dah mampos pun ada. haha.. sebenarnya hidup agak terumbang ambing.. dgn pelbagai dugaan. baru 21 tp dah dilanda mcm2 masalah. tah kehidupan ape yg aku alami.. ish! aku nak meluahkan perasaan bleh? hahaha

sebenarnya aku di luar ja nampak pandai bwk diri. ALLAH.. dlm ni hari2 harap dirini dibimbing.. diberi petunjuk.. nak gerak sendri.. ada benda yg halang---> TAKUT.. aku x kuat sebenarnya..
                                                             im not wonder women!
baru2 ni pula aku lihat kwn lain yg dah sambung belajar.. ALLAH.. aku pula masih tersekat sekat th dimana hala tuju.. 
seorg sahabat baikku berkata 
w: mcm mana lepas ni.. nak sambung deg kena tuggu setahun..mcm mana masa depan aku??
aku: nyah.. do i look like someone who has future ahead of me?? (dgn tanpa pikir aku membalas..)
w: ish kau ni x baik ckp mcm tuh!

punyalah negatif pemikiran aku.. sebenarnya masa depan aku mmg x yakin sejauh mana boleh melangkah. boleh menjawat jawatan apa. boleh kerja sebagai apa?  freshie yg x da pengalaman.. n why semua kerja nak ada pengalaman.. hello habis kami freshie ni nak dibiar selamnya tanpa pengalaman ke?? mana nak korek pengalaman?? nak kena ada klinik fisio sendri bru bleh kerja dibawah pengalam?? bila org akan percayakan kita??

haiyooooooooooooo rasa nak jerit tiap masa.. tp diam aja luaran.. btw aku sebanrnya takot nak bersuara. takot aku mengaum seperti harimau! jd langkah terbaik adalah mendiamkan diri..

kesedihan benar terasa. kemudian sahabatku hatijah memberi kata semangat utk ku bangkit. TERIMA KASIH KAWAN :) ku doakan kau menjadi seorg doktor yg berjaya. sangat bangga dgn kau kwnku.

tp sehingga skrg aku hanya perlu percayakan sesuatu perkara yg ALLAH dah bahagikan rezeki hambanya.. PERCAYALAH.
insyallah aku pegang itu.. langkahku mungkin lambat.. wahai HATI.. wahai diri.. wahai FARIHA BT ZAINAL.. silalah bnyk bersabar.. 

p/s: kadangkala bercakap dgn diri sendri pun susah utk diberi pemahaman....





No comments:

Post a Comment