CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 28 September 2013

PESTA MAKAN!

Assalamualaikum,

Minggu ni adalah rezeki sedikit.heeeeee so disebabkan aku stress(dah kurang dah sebenarnya hohoho) n disebabkan ada pelawaan dri karimah n ayu. jadi kami pun pergi makang!--------> its seoul garden BABEH! 
poyo gila.. pergi seoul garden ja pun. mcm hebat sgt. haha. 

tp bg aku nak makan sana mmg jarang sekali.. sbb kira dlm rm30++ lah . MAHAL LAH BG ORG MCM AKU.....btw aku x thu pun boleh guna KAD SISWA! well kwn2 kalau korg x dak kad pelajar. tunjukan kad siswa n akan dpt potongan harga student! dan kalau rajin cek di groupon! ada hari dia bg promotion potongan rm 10~ hanya perlu print saja. yada yada yada~ n pergilah hari weekdays~ lg murah!
So settle about pricing makan. phewwww

ptg Jumaat tu dpt call dri karimah ajak pi makan. so setuju jah pasai ni mmg geng makan! so x la rugi pi makan. pasai pa. kalau kuar dgn yg x kuat makan x best! ni buffet kowt! karang baru makan sikit dah kenyang. sumbat gak dlm mulut kau. bayar mahai makan sikit. baik bawk pi kedai kuih muih ja~

so kami pilih utk dinner di sana. kul 8 dah terpacak! nasib ada tempat. LUCKY! pas ja kami masuk makin ramai pula org dtg.

bnyk sebenarnya kami ambil tp alhamdulillah apa yg diambil sikit pun x bazir. nampak x betapa pelahapnya kami... x dalah pelahap membazir itu perangai syaiton!

kadang kala kita pi dinner bukannya nak tumpu pada makan sgt pun. just nak up to date dgn perkembangan kawan. si karimah tu makin hebat! menang gold medal dlm pertandingan poli utk mereka cipta. cita2 nak membuka kedai alatan spare part apatah utk budak2 poli. aku pun x faham tp harap ianya menjadi. 



ayu pula bincang pasal perniagaan. bendanya sama ja dlm kepala kami. nak bukak perniagaan. tp disebabkan masih x thu apa itu perniagaan.. jadi just bincang secara rawak.
sedikit dialog makan malam kami... heee
ayu: duduk ipoh pun cos hidup dah tinggi. kita x boleh kerja biasa kena ada perniagaan.
aku : aku nak buka gym.. tp rasanya nak sewa n beli barang x mampu lg
karimah: aku nak buat bisness utk budak poli.
konklusinya bincang pasal bisnesslah haha. poyo habis! hehe. tp atleast kita ada perancangan samada jadi atau tidak tolak tepi bukan gitu :)



bila dah duduk semeja mmg gosip lah.. x habis habis. pasal minyak naiklah( naik 10sen lg?? tp x thulah.. yg aku tahu HARGA BARANG MMG NAIK!) pasal cintalah well aku single mingle mmg x dapalah nak ckp bertepuk sebelah tgn mana berbunyi..... pasal kedai kek. btw aku kerja kedai kek. uhuuuuuu dtglah ke NORZY BAKERY di manjoi~ hoho murah n sedap!


\
pasal x makan durian~! aku makan aiskream durian. tp kalau durian yg fresh tu aku x makan! haha ingatkan aku ja x makan durian! rupanya ada geng, org kata perak ni kaya dgn durian.. tp org peraklah yg x makan durian. teringat aku dkt along, hannan, hanbal. budak2 perak sekos dgn aku dulu.. depa pun x makan durian! apekepeliknya kome~~~~~~` hahahah

seronok sebenarnya dinner tu. walaupun hanya bertiga tp gelak sakan mengalahkan lebih 5 org. maaflah org sekeliling atas ketidaksopanan aku terutamanya... heee tima kasih daun keladi sbb sudi luangkan masa. harap kita dpt duduk semeja lg!


p/s: jgn lupa kumpul duit utk kepulau! cewah!

No comments:

Post a Comment